MixedFight Kids

Voor de jeugd van 6 - 13 jaar

Voor kinderen van 6 - 13 jaar bieden wij een leuke, zeer gevarieerde en vooral veilige training.

Door de combinatie van verschillende vechtsporten zoals Muay Thai kickboksen en judo, leert uw kind diverse vechtsporttechnieken, maar ook zaken als valbreken, ontwijken en natuurlijk tegen een stootje te kunnen.

Waaruit bestaat de MixedFight Kids-training?

Tijdens de training leert uw kind op een verantwoorde manier MixedFight, maar we doen ook regelmatig spelletjes en oefeningen die de kracht, conditie en motoriek verbeteren.

De training bestaat uit een warming-up, diverse stoot-, trap- en verdedigingstechnieken, worpen en houdgrepen. De oudere kinderen kunnen, als ze dat zelf willen, ook een wedstrijdje met elkaar doen (sparren). Uiteraard met bescherming en altijd onder begeleiding.

Alle oefeningen zijn afgestemd op de mogelijkheden van uw kind, zodat het op een leuke en vooral veilige manier kan sporten. De training wordt begonnen en beëindigd met elkaar te groeten en te bedanken voor de les.

Kleding en bescherming

Om de eerste training te kunnen volgen, zijn een sportbroekje (kort of lang) en t-shirt voldoende. Als uw kind vaker traint, zijn bokshandschoenen en een gebitsbeschermer verplicht. Deze kunnen eenvoudig bij ons besteld worden.

Gradaties en de vorderingen van uw kind

Officieel worden er in het MixedFight geen gradaties gehanteerd. Voor kinderen kan het halen van een band of certificaat echter heel belangrijk zijn. Het is iets waar ze naar toe kunnen werken en waar ze trots op kunnen zijn, als ze het eenmaal behaald hebben.

Daarom hanteren wij een eigen graduatiesysteem waarmee het niveau van uw kind wordt aangegeven.

  • Aap - 1e niveau: het kind kent de basistechnieken en kan bewegen, valbreken en rollen.
  • Slang - 2e niveau: het kind beheerst de basistechnieken en kan deze met snelheid uitvoeren.
  • Olifant - 3e niveau: het kind beheerst gevorderde technieken en heeft voldoende kracht ontwikkeld.
  • Tijger - 4e niveau: het kind kan de gevorderde technieken uitvoeren in een 'gevecht'.
  • Draak - 5e niveau: het kind beheerst alle technieken en zichzelf.

Bij de diverse graduaties wordt zowel naar de uitvoering van technieken, als naar de fysieke en mentale ontwikkeling van het kind gekeken. Als uw kind niveau Draak heeft behaald en de leeftijd van 13 jaar heeft, is het klaar om in de volwassenengroep te trainen.

‘Is MixedFight Kids iets voor mijn kind?’

Als u zich afvraagt of vechtsport iets voor uw kind is, kunt u hier lezen waarom wij vinden dat de MixedFight Kids-training een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van uw kind kan leveren: meer info voor ouders.

Meekijken met uw kind

Veel kinderen vinden het prettig als een of beide ouders of verzorgers aanwezig zijn. U kunt daarom altijd tijdens de training meekijken.

Tijd, locatie en kosten

De MixedFight Kids-training wordt gegeven op vrijdag van 18:00 - 19:00 uur in Gymzaal de Reede (tegenover Sporthal de Dukdalf). De kosten bedragen € 17,50 per maand. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

Als u vragen heeft over MixedFight Kids, een training wilt bijwonen of een proefles wilt volgen, kunt u vrijblijvend langskomen of contact opnemen. Wij beantwoorden uw vragen uiteraard graag!


MixedFight Brielle

Tel: 06 - 8105 7214
E-mail: info@powersportsbrielle.nl

Doe een keer mee!

Wil je een keer komen trainen? Kom gerust langs!

Het enige dat je nodig hebt, is een t-shirt en een korte broek. Bokshandschoenen kun je bij ons lenen.


Meer weten? Neem contact op!